Școala altfeL

O alternativă la sistemul educațional tradițional, propusă de un puști de doar 13 ani!
Întrebarea este, poate schimba ideea lui generațiile care vin?
Tu ce crezi?

Advertisements
Video | This entry was posted in Fără categorie. Bookmark the permalink.

7 Responses to Școala altfeL

 1. Radu Bacanu says:

  Ideea lui este deja aplicata si, intr-adevar, e vorba de un mindset, nu de sistem. Din pacate, regasim modelul asta doar la nivel individual. Mi-ar placea sa existe un loc in care copiii sa fie invatati despre mindset-urile “sanatoase” si care te mai rup un pic de ce-ti spune societatea. Pentru ca, de fapt, este doar ce vrei tu sa auzi. Din societate auzi si lucruri precum cele spuse de baiatul acesta. Good one! >:d<

 2. Mihaela S says:

  Îtemantradevăr discursul acestui puști este foarte interesant și întrebările voastre justificate. Credeți că ați putea începe acestă discuție prin a vă răspunde la propriile întrebări? Ce părere aveți despre home schooling? Cum se desfășoară în SUA? La noi există? (nu reusesc sa postez comentariul)

  • Cand vine vorba de home schooling, raspunsul nu este unul simplu, avand in vedere existenta multor variabile ce intervin in estimarea unei concluzii concrete si clare. Acest model de educatie depinde in primul rand de stilul de viata al familiei, dar si de bugetul de care dispune. Cand ma refer la acest lucru, subliniez calea obisnuita: un parinte acasa si unul la serviciu, disparitia unui salariu avand un impact major asupra finantelor familei. De asmenea, intervine si modul in care este organizat programul de studiu, fiind fie unul lejer sau unul riguros. Conform unor date gasite online, in SUA 2.9% din studenti practica home schooling-ul, mai exact, 2 milioane, cu o rata medie de crestere anuala de 7-8%. Unele din motivele pentru care a fost aleasa aceasta forma de educatie de catre parintii americani sunt valorile morale/religioase, opiniile politice, dar si filozofia educationala. In Romania, optiunea a fost scoasa din lege dupa instalarea dictaturii comuniste. Daca rationamentul comunistilor era limpede – nu poti lasa pe mana dusmanilor de clasa formarea omului nou, acum, dupa douazeci de ani de la Revolutie, poate s-ar cuveni sa reconsideram ideea cu toata seriozitatea. Voi reveni cu un articol pe tema home schooling-ului in Romania.

 3. Bodnariuc Catalina says:

  In primul rand, tin sa mentionez ca acest baiat a avut un discurs foarte bun, incredibil de bun pentru varsta lui. In al doilea rand, imi plac metodele prezentate de el deoarece observ ca “practica” reuseste sa dezvolte creativitatea si sa vada de exemplu matematica sau fizica mult mai interesante, captivante si sa le inteleaga rostul. De asemenea, cele 8 metode prezentate pentru a fi “healthy and happy” par a fi eficiente si importante. De exemplu, “diet and nutrition” joaca un rol important pentru deoarece o nutritie adecvata ofera calitate vietii. “Relationships” sunt esentiale pentru comunicare si realizare.La fel si “Recreation” sau “Relaxation” sunt elemente de baza deoarece fara ele nu am putea elimina stresul acumulat. Astfel, consider ca ideile propuse de acest baiat de doar 13ani ar putea schimba treptat generatiile care vin daca ar fi respectate in mare parte.

 4. Bodnariuc Catalina says:

  De exemplu, “diet and nutrition” joaca un rol important pentru oricine* deoarece o nutritie adecvata ofera calitate vietii.

 5. Neacșu Andreea-Miruna says:

  Mi se pare extrem de interesant modul în care fiecare materie pe care Logan LaPlante pune accentul are în spate un argument pentru care este învățată. Spre exemplu, îți dorești să fii managerul unui magazin de articole de ski, pentru asta trebuie să știi matematica și sa fii creativ. Din momentul în care ne găsim motivația pentru care învățăm ceva, atunci cu siguranță procesul învățării va fi cu totul diferit de situația în care învățăm ceva pentru că așa trebuie, pentru că părinții vor să luăm note mari sau orice altceva(și exemplele nu sunt puține). Din momentul în care găsești motivația reală, potrivită, cred că de atunci totul începe să capete forma unui scop realizabil, mult mai ușor de atins decât ar fi părut inițial.

 6. Chiar exceptional La Plante. Conceptul că educația, ca orice altceva, este deschis pentru a fi hacked sau îmbunătățit, nu doar în cadrul sistemului actual, ci de a merge în afara unității de învățământ si de a gasi modalitati mai bune de a realiza aceleași obiective, de a asculta parerea copiilor si nu doar de ïmaginatia adultilor este o realitate spusa extrem de deschis si sincer cu argumente de un tanar care doreste to live not to make a living. Antreprenorii mai inovatori sunt oamenii care sunt capabili să hack status quo-ul și de a crea ceva cu totul nou. Conceptul este rezumată în acest citat, dat de Buckminster Fuller, “Nu poti schimba lucrurile prin combaterea realitatii existente. Pentru a schimba ceva, trebuie sa construiesti un model nou care face ca modelul existent sa devina învechit.”. Imaginatia si creativitatea nu trebuiesc sa fie limitate de educatie, din contra educatia trebuie sa le dezvolte si in acelasi timp sa cuprinda cele 8 elemente care ajuta copiii sa fie fericiti si doreasca sa invete sa descopere lumea si ajute la dezvoltarea ei.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s